De impact van stress op het werk op onze gezondheid

De impact van stress op het werk op onze gezondheid

Nationale en internationale studies is gebleken dat stress op het werk een negatieve invloed op de gezondheid van het personeel kwartalen zorg. Instituut voor gedragswetenschappen stress in het werk van de onderzoeksgroep

langdurige stress brengt het risico van veel ziekten

langdurige stress brengt het risico van veel ziekten

“job psychologische evaluaties van risico’ s en opties voor het verminderen van risico ‘s” – onderzoeken in de context van de werkplek psychosociale risicofactoren vergelijken met de oriëntatie op een nationale studie gestart in het najaar van .

Een hoog niveau van stress op het werk, psychische (depressie, angst, paniek, burnout) en somatische (hart-en vaatstelsel, Algemene nek, rug en lumbale pijn) ziekte van risico ‘ s. De wet Op de bescherming van werknemers voor werkgevers 2008. vanaf 1 januari biedt voor psychosociale risicoanalyse, er is echter geen standaard, hoe het moet gebeuren.

“In de afgelopen jaren, een aantal van de aanbevelingen werden niet vrijgegeven dat de psycho-sociale risico beoordeling van de opties die beschikbaar zijn, maar nog niet beschikbaar is in de vorm van controles op de engelse taal tools voor het meten in dit gebied.

Ons team onderzoek, dit tekort die u wilt vervangen, in Denemarken, ontwikkelde de vragenlijst, tweede hongaarse versie van de ontwikkeling, validatie”. – zei Dr Adrienne Stauder, D. Ph., psychiater, Professor, stress op het werk, het hoofd van de onderzoeksgroep.

“De tweede vragenlijst, (Kopenhagen studie van de psychosociale factoren op de werkplek tweede) 7 meting een totaal van 28 schaal omvat werkplek psychosociale risicofactoren en bijbehorende effecten op de gezondheid,

psychologische en somatische symptomen beschouwd. Aanpassing bij het invullen van de vragenlijst van de internationale richtlijnen op deze basis, wij verwierpen hem, zorgvuldig getest, getest. De tweede studie van de COPSOQ vragenlijst voor verdere uitbreiding,

we hebben toegevoegd, voor een meer nauwkeurige beoordeling van het niveau van de afzonderlijke stress op het werk stress kan worden geassocieerd met de meest voorkomende psychische problemen, depressie, burn-out, slaapstoornissen – symptomen en mogelijke fysieke symptomen van de aanwezigheid, ernst.

wat is stress op het werk

In oktober begonnen we met het onderzoek gericht op de nationale en sectorale niveau van de waarden te bepalen en toewijzen van de meest belangrijke psychosociale factoren, stress en beschermende factoren. Met andere sectoren dan de gezondheid van de werknemer stress middelen een prioriteit, door het onderzoeken, dus voor hen is een aparte applicatie-interface die we hebben ontwikkeld.

Belangrijke doelstellingen zijn ook voor het identificeren van de meest kwetsbare beroepsgroepen.”, zei  Catherine-psycholoog, afgestudeerd student, contact opnemen met het onderzoek. Overzicht  adres voor degenen die beschikbaar zijn om in te vullen anoniem.

Van de respondenten in te vullen nadat u krijgt direct feedback op hun eigen prestaties, afdrukbaar Formaat. Je kunt leren om hun eigen werk, de resultaten van hun 28 schaal langs de lijn als ze betrekking hebben op het nationale en het gemiddelde in de sector, of de waargenomen stress, stress gerelateerde lichamelijke klachten, een sterke individuele risico-indicator?De online-enquête, groep en organisatie-studies op het niveau geschikt.

Werk stress factoren in kaart brengen van onze gemeenschappelijke belangen. Kan helpen in het verzamelen van gegevens en het wordt aanbevolen dat de medewerkers stress op het werk survey, familieleden, vrienden.

Stress op het werk vanwege gezondheidsproblemen in de afgelopen jaren is er een groeiende trend. De who voorspelt dat in 2020 depressie de tweede belangrijkste oorzaak van invaliditeit. De vraag is meer West-Europese landen hebben al een aparte wet is van toepassing op uitgebreide geschillen. In ons land, het probleem van het management staat nog in de kinderschoenen, hoewel het juridisch kader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *